Hogyan építs fel egy arcápolási rutint 4 alap lépésből

Cikkünkből megtudhatod, hogyan építsd fel az arcápolási rutinodat a 4 alap lépés segítségével.


Még csak ismerkedsz az arcápolással vagy már igazi profi vagy? Biztos Te is tudod, hogy egy jó arcápolási rutin összeállítása fontos feladat. Hiszen egy jól összeállított rutin látványos eredményeket képes elérni, legyen a célod akár pattanás kezelés, ránctalanítás vagy hidratálás. 

De milyen lépések alapján építsd fel a rutinod? 

Egy jó arcápolási rutin 4 fő eleme a Tisztítás - Kezelés - Egyensúly - Védelem

Tisztítás

Az egyik legfontosabb alap pillére az arcápolásnak a megfelelő arctisztítás, hiszen a legnevesebb művész sem koszos vászonra fest. A reggeli és esti rutinod első és legfontosabb lépése mindig a tisztítás legyen. Reggel elegendő egy gyendég habos lemosóval megtisztítanod a bőrödet az éjszaka rá rakodó szennyeződésektől (por, felesleges faggyú, szöszök) 

Az esti rutinod első lépése Dupla tisztítás legyen - ez egy olajos lemosót és egy habos lemosót foglal magában. Az olajos lemosó eltávolítja a sminket, szennyeződéseket és a fényvédő maradványokat, míg a habos lemosó megtisztítja a bőröd a maradék szennyeződésektől.  

Kezelés

Akár a bőrproblémáid: pattanások, pigmentáció, bőrpír, finom vonalak és ráncok kezelése vagy akár a bőröd egészségének fenntartása a cél, valamilyen kezelésre szolgáló termékre lesz szükséged. A koreai arcápolásban a szérumokat kifejezetten a problémák kezelésére választják és egyszerre akár több típusú szérumot is alkalmaznak. Kezelésre használhatsz még specifikus hatású maszkot, retinolt, szemkörnyékápolót vagy a bőrproblémádnak megfelelő szérumot is. 

Egyensúly 

Egy jó arcápolási rutinból nem hiányozhat a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló sem. A hidratáló krém segít megőrizni a bőröd egészségét, megfelelő nedvességtartalmát és a bőr barriered épségét. Hogy milyen formulát használsz, az teljesen rajtad áll - lehet lotion, gél, gél-krém, krém vagy akár kenőcs is. A lényeg, hogy a bőrödnek megfelelő legyen. 

Védelem 

Az arcápolási rutin második legfontosabb alappillére a fényvédelem. A káros UVB és UVA sugarak nem csak bőrrákot okozhatnak, hanem a bőr korai öregedésének első számú kiváltó tényezői is. Éppen ezért a reggeli rutinod utolsó lépéseként minden nap használj széles spektrumú,minimum 30-as faktorszámú fényvédőt.